Møte med Hisila Yami 10.12

Helselag til Nepal hadde gleden av å invitere til møte om Nepal med den Nepalske kvinneaktivisten Hisila Yami mandag 10.12 i Oslo.

Hu snakka om situasjonen i Nepal akkurat nå, hvor maktkampen i landet er i en avgjørende og spennende fase.

Det har også vært møte i Tromsø med Hisila Yami hvor blant andre Stian Bragtvedt, som har skrivi masteroppgave om maoistene i Nepal, arrangerte møtet.

kvinneaktivist fra Nepal

I oslo fortalte hu hvordan partiene blir pressa av de etniske bevegelsene som krever at det ikke skal være noen enkeltmannskretser i valget til grunnlovsgivende forsamling. Hu fortalte om hvordan flere og flere i sju-parti alliansen blir enig med maoistenes, og folkets, krav om at det skal erklæres republikk før valget. Hu tror faktisk at det kommer til å skje, men at desverre maoistene må inngå kompromiss angående enkeltmannskretser.

 

Hisila Yami besøkte Tromsø torsdag 6. desember. Hun holdt foredrag om den politiske situasjonen I Nepa, om maoistenes linje for kampen nå, og om kvinnes rolle i Nepal og i den revolusjonære kampen. Møtet var i regi av Internasjonalt Seminar og FN-sambandet i Tromsø, og ble holdt på Studenthuset i byen. Etter foredraget svarte Hisila Yami på spørsmål og tok del i en livlig
diskusjon med deltakerne på møtet. Møtet var godt besøkt, med tilhørere fra mange nasjonaliteter, også flere fra Nepal som er bosatt i Tromsø nå.

Reklamer