Pasienthistorier: Sander

OPERERT I INDIA.

sander ligger og viser stangenSander er en 50 år gammel mann som blir båret til sykehuset av sine sønner. Han brakk lårbeinet for et par måneder siden, og dengang ble han fraktet til india for operasjon. På sykehuset i India opererte de et metallstang inn i lårbeinet hansfor å holde det stablilt mens bruddet skulle gro. Det kostet mye tid og penger å få denne b ehandlingen. Men etter at Sander kom hjem, har stangen begynt å skli opp gjennom lårbeinet, og stikker nå mange centimeter opp gjennom huden. Det ser ut til at det skal kunne gå hull på huden når som helst, og Sander er plaget med smerter, har vanskelig for å bevege seg, og er naturlig nok redd for hva som holder på å skje.

sander-opereres.jpg

Teamet bestemmer seg for å gjøre et forsøk på å få stangen ut, men pasienten blir informert om muligeten for at det ikke lykkes også. Imidlertid går alt greit under operasjonen. Pasienten er fornøyd, og det ble verken infeksjon eller blødning. Pasienten ble bedt om å ta det litt med ro i aktivitet, for bruddet som stangen skulle holde på plass er fortsatt mykt, og tåler ikke store påkjenninger. Han får derfor et par krykker, og studentene får undervisning i hvordan de skal tilpasse riktig lengde på krykker til en pasient. Sander vil gjerne ha med stangen hjem, men da sier oversykepleier Suprava nei! Siden han har fått gratis behandling her, må han la stangen ligge igjen. Hun ser ikke bort fra at en annen pasient kan få bruk for denne behandlingen, og hun er en ressursbevisst dame!

sander-sitter-pa-krykker.jpg

Sander sitter ute i sola foran sykehuset. Han er ferdig behandlet, og skal hjem. Han venter på sønnene som skal bære ham. Krykkene får han låne med seg, og må vente med å belaste beinet med full kroppsvekt i noen uker til

Reklamer