Helse og Revolusjon

Lauren Columbus har arbeidet som frivillig helsearbeider i Nepal og publisert sine erfaringer i McGill Daily, en studentavis ved McGill-universitetet i Montreal, Canada.

Utdrag:
(…)
Da vi forberedte oss til tre måneders frivillig arbeid i Nepal, var det siste vi foresilte oss at det skulle bryte ut massive folkelige protester mot Kong Gyanendras absolutte styresett, og slett ikke at kongen ville måtte gi fra seg makten til folket, bare dager før vi ankom landet.
(…)
Det første vi la merke til var det tunge teppet av fortvilelse so hang over de små, overfylte og usanitære sykehusavdelingene. Det andre var avføringen som fløt på toalettene og i sykehusgangene, og de tredje var løshunden som en gang i blant løp innom immunologi-laboratoriet der vi arbeidet. (…) Ettersom vi roterte rundt på sykehusets avdelinger, oppdaget vi at de fleste av sykdommene vi møtte er så sjeldene i Kanada att de fleste ikke en gang aner at de fortsatt eksisterer.
(…)
Med en plattform som fokuserer på desentralisering av rikdom og ressurser, har maoistene en svært stor oppsluttning blant nepalesere. Om dette partiet er svaret eller ikke, så er dette viktige målsetninger i et land der nesten alle utenfor hovedstaden lever i fattigdom og ikke har tilgang til de fleste helsetjenester.
(…)
Les hele rapporten på engelsk her

Reklamer