Progresjonsplan

Prosjekt Helselag til Nepal

Folkets Frigjøringshær (FFH) kjemper for demokrati i Nepal. Mot seg har de en føydal overklasse som styrer et av verdens fattigste og mest korrupte land. 

Regimedhading_2_thumb.jpgt kontrollerer nå kun byene og hovedstrekninger mellom dem. Folkets Frigjøringshær kontrollerer åtti prosent av landet og har inngått et samarbeid med de største parlamentariske partier for at demokratiet skal seire. 

På landsbygda finnes det ingen andre enn Folkets Frigjøringshær som har mulighet for å berge liv og helse for bygdefolket. FFH arbeider med å utvikle krigen mot despotiet samtidig som det utvikler infrastrukturen, utdanning og helsestell i de frigjorte områdene. FFH bærer ansvaret for helsearbeid både blant soldater og bygdefolk. FFHs Medisinske avdeling har et todelt ansvar:

1. Berge liv og lemmer på skadde soldater og bønder

2. Bygge langsiktige strukturer for helsearbeid blant bygdefolket. Helselag til frigjøringskampen i Nepal skal hjelpe FFH med å utvikle det medisinske tilbudet i de frigjorte områdene. Dette arbeidet har følgende siktemål:

  1. Berge liv og lemmer på skadde bønder og soldater
  2. Bygge folkehelsestrukturer i FFH-kontrollerte områder
  3. Bryte stillheten i media om frigjøringskampen ved at helsearbeidere forteller fra sine erfaringer etter at de har arbeidet i landet.
  4. Gi FFH erfaringer med medisinsk arbeid fra andre frigjøringskamper.

Fase 1 (2006): 

Trene 25 helsearbeidere fra  FFH (leger og ikke-leger) i avansert livreddende førstehjelp. Legge opp mal for utstyr og  bærbare klinikker. De 25 læres opp som instruktører og kopierer trening og utstyr på sine respektive fronter. Samtidig legge opp program for massetrening av landsby/soldat-førstehjelpere (2 dagers kurs).

Systematisk samle medisinsk dokumentasjon for kvalitetskontroll – og for informasjon. Produsere læreboka Save Lives, Save Limbs (Third World Network) i nepalisk utgave. To eksterne instruktører og rådgivere.

Fase 2 (2007 – 2008):

Bygge mobil kirurgisk kapasitet. Dette krever en serie med treningskurs i kirurgisk teknikk, to-ukerskurs halvårlig over en lang periode. To eksterne instruktører.

Prosjektet drives av Helselag til Nepal

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s