Save Lives, Save Limbs

Save Lives, Save Limbs.

-Life support for victims of mines, wars and accidents.

Save Lives, Save LimbsDenne boken er skrevet av Hans Husum, Mads Gilbert og Torben Wisborg. Boken omhandler grunnleggende hjelp til mine- og krigsofre og er ment for å kunne tilby tidlig hjelp til skadde. Forfatterne er tilknyttet universitetssykehuset i Tromsø. De har arbeidet i Afghnistan, Burma(Myanmar), Kambodsja, Kurdistan og Angola. Boken er et resultat av erfaringene fra forfatterne og lokale helsearbeidere som har behandlet tusener av ofre, og opprettet ”chains of survival” under vanskelige forhold.

Da det sjeldent er medisinsk personell til stede umiddelbart etter at en mine sprenges er det viktig å trene lokale folk til å ta seg av de skadde.

”Det er ikke sant at kun kvalifisert personell kan gi kvalifisert livredning. Ofre begynner dø fra det øyeblikket de skades. Umiddelbar førstehjelp fra lekfolk (…) kan redde liv.”

Konseptene med ”chains of survival” og “village university” inneholder å lære opp noen som kan lære videre. Noen få læres opp som instruktører. De utfører massetrening av nye lekfolk.

Helselag til Nepal har som mål og oversette denne boken til nepali og bruke den i opplæringsprosjektet i nepal.

(delvis lest og lett oversatt fra: http://www.twnside.org.sg/title/limb.htm og http://emj.bmjjournals.com/cgi/content/full/19/2/186-a

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s